Tuesday, January 16, 2024

Liito-oravakartoitusten aika on keväällä

Päivien pidentyessä liito-oravat lähtevät liikkeelle etsiäkseen uusia reviirejä. Paras aika tehdä liito-oravakartoituksia onkin kevät, helmi-toukokuu. Liito-oravat viihtyvät parhaiten varttuneissa sekametsissä, joissa on sekä kuusia että haapoja, mutta myös koivut ja lepät kelpaavat niille.

Jos lähimetsääsi uhkaa kaavoitus tai infrahanke tai hakkuusuunnitelma, ota yhteyttä, niin tulen tekemään ajantasaisen liito-oravakartoituksen! Veloitan pienen metsikön tarkistuksesta, missä menee korkeintaan puoli päivää, 50 euroa ja kokonaisesta työpäivästä 100 euroa + matkakulut päälle.

Mitä näyttöjä minulla on liito-oravakartoituksista? Kartoittaessani liito-oravia Vantaan Petaksenmetsässä ilmoitin nämä ylläolevan kuvan esittämät havainnot Vantaan kaupungille. Keimolanmäen rakenteilla oleva asuinalue rajattiin alkamaan vasta tämän puun pohjoispuolelle. Helsingissä, Pajamäessä minun ja erään toisen kartoittajan tekemät havainnot pysäyttivät Raide-Jokerin tunnelityömaan yli puoleksitoista vuodeksi. Olen kartoittanut liito-oravia myös muun muassa Helsingin Keskuspuistossa, Pohjois-Haagassa ja Vantaan Friimetsässä.