Sunday, November 1, 2020

Liity jäseneksi Kaupunkiluontoon!

Elokuun lopussa perustetun Kaupunkiluonto ry:n - Stadsnatur rf:n perustamisasiakirjat ovat vielä käsiteltävinä Patentti- ja rekisterihallituksessa. Tästä huolimatta yhdistys toimii jo: ottaa kantaa ja valmistautuu luontokartoituksiin. Tämän lisäksi sillä on valmiuksia yhdessä esimerkiksi muiden luonto- ja ulkoilujärjestöjen kanssa järjestää tapahtumia ja kouluttaa asukasaktiiveja ja esimerkiksi suojeltavien lajien kartoituksista kiinnostuneita. 

Yhdistys toimii vapaaehtoisperiaatteella, eikä sillä ainakaan toistaiseksi ole tarkoitus eikä valmiuksia maksaa palkkioita. Jäsenistöä yhdistää rakkaus kaupunkiluontoon ja huoli sen puolesta. Perustamiskokouksessa sovittiin jäsenmaksuksi mahdollisimman nimellinen 10 euroa vuodessa, jotta jäsenmaksun suuruus ei muodostaisi estettä mukaan liittymiseen. Mitä enemmän yhdistyksellä on jäseniä, sitä vakavammin meidät otetaan, ja sitä kattavampi on verkostomme eri kaupunginosissa ja kaupungeissa. 

Valitettavasti pankkitoiminta ei meitä ota vakavasti. Tai ainakaan pankit eivät ole halukkaita mahdollistamaan yleishyödyllistä toimintaa. Liikepankkien niin sanotut palvelumaksut - maksut mistä palvelusta? - söisivät ennen pitkää yhdistyksen jäsenmaksuista koostuvan pääoman, joten oman tilin perustamista yhdistykselle ei voinut pitää järkevänä. Tästä syystä yhdistyksen maksut hoidetaan ainakin toistaiseksi puheenjohtajan henkilökohtaisen pankkitilin kautta. Sen tilinumero, joka siis ainakin toistaiseksi toimii myös Kaupunkiluonto ry - Stadsnatur rf:n tilinä - on Nordea FI48 1754 3500 0162 90.

Liityttyäsi laita sähköpostia michael.perukangas at gmail.com, niin pääset liittymään yhdistyksen googlegroup-sähköpostilistalle osallistumaan keskusteluun ja vaikuttamiseen!

Kaupunkiluontoliike tarvitsee siis jäseniä eri puolilta Helsinkiä, Espoota, Vantaata ja muitakin kaupunkeja Porvoota ja Kuusamoakin myöten. Vain siten me voimme toimia uskottavasti, asiantuntevasti ja tehokkaasti kaupunkiluonnon puolesta: ottaa kantaa, kartoittaa ja järjestää tapahtumia. Liity siis sinäkin mukaan maksamalla jäsenmaksusi em. tilille!

Kaupunkiluontoterveisin



puheenjohtaja

Michael Perukangas