Thursday, May 21, 2020

Keskuspuistoliike sanoutuu irti vihapuheesta ja uhkailusta - Keskuspuisto ja Keskuspuistoliike ovat inklusiivisia

Keskuspuistoliike sanoutuu irti vihapuheesta ja uhkailusta - Keskuspuisto ja Keskuspuistoliike ovat inklusiivisia
Tietoomme on tullut apulaiskaupunginjohtaja Nasima Razmyariin kohdistuneita vihanpurkauksia, vihapuhetta ja uhkailua, joka on kohdistunut jopa hänen perheeseensä. Pirkkolan urheiluhallikaava on henkilöitynyt Razmyariin ymmärrettävästikin, onhan hän puheenjohtajana vapaa-ajan lautakunnassa, joka hyväksyi kiistanalaisen hallikaavan Keskuspuistoon.
Monille meistä päätös oli järkytys, ja herätti epäluottamusta päättäjiä kohtaan, ja suoranaista vihantunnettakin. Kuitenkin, Keskuspuistoliike on inklusiivinen. Kuten Helsingin Keskuspuiston esikuvan New Yorkin keskuspuiston kantavana periaatteena on ollut tarjota paikka myönteiselle, erilaisia ihmisiä yhdistävälle kanssakäymiselle, tämä sama periaate luonnehtii myös, paitsi Helsingin Keskuspuistoa, myös Keskuspuistoliikettä, jonka aktiiveja yhdistää rakkaus Keskuspuistoon.
Nyt pettymys, vihakin päättäjiä kohtaan on saanut joidenkin mielissä suuremman sijan kuin rakkaus Keskuspuistoon. Keskuspuistoliike tuomitsee vihapuheen ja uhkailun, siinäkin tapauksessa että päätöksen sisältö, päätöksenteon tapa tai päätöksentekijän persoona herättäisi jossakin kielteisiä tuntemuksia.
Keskuspuistoliike haluaa myös pyytää anteeksi Nasima Razmyarilta ja hänen perheeltään heitä kohdanneen uhkailun ja vihapuheen johdosta.